Guitar -->

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΌΣ ΜΕ ΣΤΌΧΟ ΤΗΝ ΕΎΚΟΛΗ ΥΠΟΔΟΎΛΩΣΗ!







 
Το αποκορύφωμα των μηχανισμών της προπαγάνδας αφελληνισμού και ανθελληνισμού (που στην ‘αθώα’ της μορφή είναι οι ξενόγλωσσες ονομασίες εκπομπών, εντύπων, προϊόντων, καταστημάτων κλπ... και στη χυδαία της αφορά την άκρως περιορισμένη και με λάθος τρόπο εκμάθηση της διαχρονικώς αναγνωρισμένης αξίας αρχαίας ελληνικής γλώσσας και γραμματείας στα ‘ελληνικά’ σχολεία) είναι η επέλαση και προώθηση της ημίαιμης γλώσσας γραφής greeklish. Αυτό που έχει εισβάλλει σε κάθε σπίτι, σε κάθε τηλεόραση, μέχρι και στις αμαξοστοιχίες του υπογείου σιδηροδρόμου (ή...μετρό), βλ. διαφήμιση της Vodafone.
Όταν αντίκρισα και το έγγραφο-επιστολή της cosmote (γιατί όχι κοσμοτέάραγε...αφού και ο ΄΄κόσμος΄΄ και τα αρχικά ΄΄Ο.Τ.Ε.΄΄ είναι ελληνικότατες λέξεις ;) που επισυνάπτω, τότε σιγουρεύτηκα ότι το σχέδιο πάει με χίλια. Οι εμπνευστές είναι όχι απλά απαράδεκτοι και γελοίοι αλλά ύποπτοι και υπόλογοι για την εθνοκτονία που ανώδυνα συντελείται.

Από πού κι ως πού επικοινωνούν με Έλληνα πελάτη τους σε δύο γλώσσες και δύο γραφές (Ελληνικά, Αγγλικά και greeklish);

Είναι στα καλά τους; Μήπως βιάζονται κάποιοι να επισημοποιήσουν κανονικότατα τα greeklish;

Τι κάνει η πολιτεία;
γιατί δεν προστατεύει και δεν πριμοδοτεί στην τελική την ελληνική γλώσσα ; μήπως αντιθέτως πριμοδοτεί τις ξενόγλωσσες ονομασίες σε προϊόντα, μαγαζιά, κανάλια κλπ.. ;

Ακόμα και αυτή η παλιά σχετικά διαφήμιση της Vodafone, πώς επιτρέπεται να κυκλοφορεί ; Ποιό αρμόδιο υπουργείο εγκρίνει τέτοια πράγματα; Πρώτα με την δημοτική...μετά με την συρίκνωση των αρχαίων στα σχολεία...και τώρα με τους λατινικούς χαρακτήρες. Ακόμα και την ελληνικότατηότατη λέξη ‘Αστυ-νομία’ ψάχνουμε να διαβάσουμε στις στολές και τα οχήματα των αστυνομικών αλλά το Police βλέπουμε.

ΔΕΝ ΝΤΡΈΠΟΝΤΑΙ ΛΊΓΟ ΟΙ ΑΡΧΙΠΡΟΔΌΤΕΣ;

Αλλά πώς αλλιώς θα πετύχουν το σχέδιο υποδούλωσής μας; Στόχος είναι να ξεχάσουμε οποιαδήποτε σχέση μπορεί να έχουμε με τους αρχαίους λαμπρούς Έλληνες. Ζω στο εξωτερικό και όταν μου ειπώθηκε ότι ‘άλλο οι τότε Έλληνες και άλλο εσεις’, απάντησα ότι η γλώσσα κάνει το λαό. Ότι έχω την ίδια γλώσσα, το ίδιο αλφάβητο με αυτούς τους ανθρώπους, άρα ναι έχω σχέση.. Τουλάχιστον έτσι νομίζω, έτσι νιώθω και έτσι μπορώ να είμαι περήφανη και να ανθίσταμαι στις εκάστοτε ‘βαρβαρικές’ επιθέσεις.

Όταν οι νεοέλληνες, που σήμερα μεγαλώνουν με greeklish, θα βρίσκοναι μπροστά σε αρχαία ευρήματα-επιγραφές γραμμένες στα ελληνικά, θα νιώθουν μπροστά τους ξένοι! Δε θα έχουν την αίσθηση ενός στενού δεσμού με αυτό το παρελθόν και αυτήν την ιστορία. Και έτσι, πιο εύκολα θα σφετερίζονται οι Τούρκοι τα αρχαία της Μικρασίας, πιο έυκολα οι Σκοπιανοί θα διεκδικούν την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και πιο εύκολα θα υποδουλώνεται ο πτωχευμένος πια από ιστορία πολίτης αυτού του τόπου.

Η επίγνωση ότι είσαι κάποιος γιατί έχεις μια ιστορία, μια περασμένη δόξα, μοναδικού βεληνεκούς, σου επιτρέπει, μαζί με την ιδιοσυγκρασία σου βεβαίως, να αντιστέκεσαι και να παλεύεις. Να υπερασπίζεσαι τα κεκτημένα, να επιδιώκεις νέες κατακτήσεις, και να μη γίνεσαι το πιόνι κάθε πονηρού που θέλει να σε εκμεταλλευτεί.....(καλή ώρα...!). Από πού θα μπορεί ο νεοέλληνας να στηριχθεί αν όχι από την ιστορία του; Με ποιά περηφάνεια και με τι ανάστημα θα διώξει τον Γερμανό και τον Αμερικάνο που θα τον κάνει δουλάκι του και θα του πάρει τη χώρα μέσα από τα χέρια του;

Θυμηθείτε...Η πρόσκληση σε δημοψήφισμα θα γίνει σε κάποια χρόνια από τώρα. Θα ρωτηθεί ο λαός αν θέλει την επισημοποίηση των greeklish και τότε, δεδομένου ότι οι παλιοί θα έχουν απομείνει λίγοι και οι καινούριοι θα τα γράφουν άπταιστα και θα βρίσκουν τα ελληνικά πολύπλοκα, ‘αρχαία’ και άχρηστα, τότε ανώδυνα θα βάλουν την ταφόπλακα της ελληνικής γραφής, και έμμεσα του μέλλοντός τους. Θα είναι άνθρωποι χωρίς ιστορία, χωρίς παρελθόν, μανιτάρια που ξεφύτρωσαν μέσα σε μια κατεχόμενη από τα παιδικά τους χρόνια Ελλάδα. Χωρίς κανένα υπόβαθρο ιστορικού και εθνικού φρονήματος, θα παραμείνουν δουλάκια.

Λυπάμαι πάρα πολύ που μετά από 4000 χρόνια ζωής θα αφήσουμε κατ’αυτόν τον τρόπο να πεθάνει μια γλώσσα-πλούτος που θα καταλήξει να διδάσκεται μόνο σε κάποιους εκλεκτούς στον κόσμο ως μοναδικό εργαλείο σκέψης.

Ελλάδα άραγε όντως...
ποτέ δεν πεθαίνεις... ;

υ.γ. Κύριε Καμμένε...τι λέτε για αυτά όλα...; Δεδομένου του προβεβλημένου πατριωτισμού του κινήματός σας που ομολογουμένως προσελκύει πολλούς και στον οποίο πολλοί επενδύουν...τι έχετε να προτάξετε για τη σωτηρία αυτής της γλώσσας και άρα του έθνους;

Μαρία Αρβανιτάκη
---------------------------------------------------------######---------------------------------------------
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.