Guitar -->

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Αλβανοί ρατσιστές εγκληματίες μπούκαραν σε σπίτια, αλλά..


Βίδεο


Νύχτα τρόμου, από διαδοχικές εισβολές Αλβανών εγκληματιών κουκουλοφόρων σε σπίτια, που κατέληξε στον θάνατο ενός 43χρονου ρατσιστή Αλβανού, απο την κυνηγετική καραμπίνα ενός 24χρονου, έζησε η Παιανία.

Η υπόθεση που θυμίζει θρίλερ, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, άρχισε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, Αλβανοί που μπούκαραν στην Ελλάδα πριν λίγες ημέρες, εισέβαλαν σε ένα σπίτι, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τους ενοίκους και τράπηκαν σε φυγή. Δεν έφυγαν όμως απο τη γειτονιά, αλλά σε μικρή απόσταση εισέβαλαν και σε δεύτερο σπίτι. Εκεί...
χτύπησε ο συναγερμός και οι δράστες απείλησαν την ιδιοκτήτρια ζητώντας της να τον απενεργοποιήσει. Στο μεταξύ, όμως, ξύπνησαν οι δύο γιοι της ιδιοκτήτριας, 24 και 23 ετών και ήρθαν στα χέρια με τους ληστές, οι οποίοι τράπηκαν για μια ακόμα φορά σε φυγή. Κλήθηκε η αστυνομία, αλλά παρά τις έρευνες οι δράστες δεν εντοπίστηκαν. 

Γύρω στις 4 τα ξημερώματα, πιθανόν οι ίδιοι δράστες εισέβαλαν και σε τρίτο σπίτι στην γειτονιά, ένας κάτοικος όμως τους αντιλήφθηκε και πυροβόλησε στον αέρα με καραμπίνα. Οι ληστές τράπηκαν για μια ακόμα φορά σε φυγή. Ο 24χρονος γιος όμως της γυναίκας που απείλησαν στο προηγούμενο σπίτι, βγήκε στον δρόμο, είδε δύο άτομα να τρέχουν και τους καταδίωξε πυροβολώντας με καραμπίνα, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα έναν 43χρονο Αλβανό, ενώ ένας ακόμα ομοεθνής του συνελήφθη από αστυνομικούς και κρατείται. Ο 24χρονος Έλληνας παραδόθηκε και αυτός στην Αστυνομία. 

Από την Ασφάλεια διενεργείται προανάκριση για να ξεκαθαριστεί πλήρως η υπόθεση. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει επανηλειμμένως εισβολές ληστών σε σπίτια, κάτι που έχει εξαγριώσει τους κατοίκους.


Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΑΔΑ αναφέρονται τα εξής: 

"Σήμερα (07.06.2012) τα ξημερώματα και ώρα 02.50 περίπου στην Παιανία, δύο άτομα τα οποία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τους ενοίκους και τράπηκαν σε φυγή.

Λίγα λεπτά αργότερα, (03.00 περίπου) αποπειράθηκαν να διαρρήξουν δεύτερη οικία σε κοντινό σημείο. Και σε αυτήν την περίπτωση οι ιδιοκτήτες της οικίας, αλλά και γείτονες τους αντελήφθησαν, ήρθαν σε συμπλοκή μαζί τους και τους ανάγκασαν να τραπούν σε φυγή.

Την 03.05 ώρα, ενημερώθηκε το Τηλεφωνικό Κέντρο της Άμεσης Δράσης και άμεσα στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις, με πέντε περιπολικά οχήματα, ενεργώντας εκτεταμένες έρευνες και αναζητήσεις για χρονικό διάστημα άνω των 35 λεπτών, χωρίς ωστόσο να εντοπισθούν οι δράστες.

Την 03.50 ώρα, και ενώ λίγο πριν είχαν αποχωρήσει από το χώρο τα περιπολικά, οι δράστες επιχείρησαν να διαρρήξουν τρίτη οικία σε κοντινό σημείο με τις προηγούμενες οικίες. Έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και γείτονες της περιοχής που τους καταδίωξαν, με αποτέλεσμα ένας 24χρονος ιδιώτης, του οποίου την οικία οι δράστες είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν νωρίτερα, να πυροβολήσει με κυνηγετικό όπλο τον έναν από αυτούς (43χρονο υπήκοο Αλβανίας) και να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Ο δεύτερος δράστης των διαρρήξεων, ένας 52χρονος Αλβανός, παραδόθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Επίσης συνελήφθη και ο 24χρονος ημεδαπός που τραυμάτισε θανάσιμα τον 43χρονο αλλοδαπό.



Στο πλευρό του 24χρονου δράστη ο δήμος Παιανίας 

Την πρόθεση του Δήμου Παιανίας να υπερασπιστεί τον 24χρονο που τα ξημερώματα πυροβόλησε και σκότωσε έναν 43χρονο αλβανικής καταγωγής, που ενδέχεται να είχε διαρρήξει το σπίτι του νωρίτερα μαζί με δύο συνεργούς, εξέφρασε ο αντιδήμαρχος της περιοχής Χρ.Δάβαρης, σε δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης στον Βήμα 99,5. «Όλη η κοινωνία της Παιανίας θα βρεθεί δίπλα στον νεαρό, στον συμπατριώτη μας και φίλο μας» δήλωσε ο κ. Δάβαρης, επισημαίνοντας μάλιστα ότι σε αυτή την κίνηση στήριξης...

«ο Δήμος θα είναι πρωτοστάτης σε έναν άνθρωπο ο οποίος επί ένα τέταρτο είδε τη μητέρα του να έχει ένα μαχαίρι στο λαιμό».

«Η δημοτική αρχή θα βρεθεί στο πλευρό του για τον εξής λόγο: γιατί εμείς τυχαίνει να γνωρίζουμε την κοινωνία μας, τυχαίνει να γνωρίζουμε την οικογένεια, τυχαίνει να γνωρίζουμε τους ανθρώπους και το υψηλό ποιόν του παιδιού αυτού» συνέχισε. 

Σύμφωνα με τον κ. Δάβαρη, οι διαρρήκτες εισέβαλαν στην οικία του 24χρονου δύο φορές μέσα σε λίγη ώρα. «Ήρθαν, όταν κατάλαβαν ότι τους αντελήφθησαν οι ιδιοκτήτες έφυγαν και μετά από τρία τέταρτα ξαναγύρισαν στο ίδιο σπίτι» είπε ο κ. Δάβαρης.

«Σήμερα, σε μία κοινωνία που ζούμε, που είμαστε στο έλεος της λεηλασίας και της κακοποιίας πρέπει να ξέρουμε και ποια είναι τα όπλα τα οποία θα αμυνθούμε. Εμείς σας Δήμος έχουμε τη δυνατότητα και προσπαθούμε με τον πιο σωστό τρόπο να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση. Αλλά ένας άνθρωπος ο οποίος βλέπει στο σπίτι του ξένους ανθρώπους με ένα μαχαίρι στο λαιμό της μητέρας του και με την απειλή ότι 'θα σας καθαρίσουμε', από 'κει και πέρα το μυαλό σου σαλεύει» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην ενέργεια του νεαρού να καταδιώξει και να πυροβολήσει τον 43χρονο, ο κ. Δάβαρης είπε: «Δεν είναι κάτι που το ασπαζόμαστε, αλλά είναι μία άμυνα. Σε αυτόν τον πόλεμο -επιμένω και το υπογραμμίζω- που σήμερα γίνεται κατά των κακοποιών και κατά της κατάστασης που έχουμε βρεθεί είναι μία άμυνα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.