Guitar -->

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Τα Σκοπια θα ανακαινίσουν σπίτι του Μπουτάρη...


...να γιατι ωρυεται ο μεθυστακας εναντιον του Ελληνισμου...

συγχαρητηρια στους "Θεσσαλονικεις" για την ψηφο τους στο λαμογιο..

Το σπίτι του παππού του -βλάχικης καταγωγής- δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στο Κρούσεβο της ΠΓΔΜ σκοπεύει να ανακαινίσει ο δήμος της γειτονικής χώρας. Οι δήμοι Θεσσαλονίκης και Κρούσεβο θα υποβάλλουν πρόταση στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg «Ελλάδα-FYROM», σχετικά με την αξιοποίηση παραδοσιακών κτιρίων στα όρια τους, προκειμένου να αναδειχθούν σε χώρους πολιτισμού.

Το πατρικό σπίτι του μπουταρη αποτελεί παραδοσιακό αρχοντικό γυφτοβαλκανικής αρχιτεκτονικής και ο δήμος Κρούσεβο προτίθεται να το...
αξιοποιήσει ως πολιτιστικό χώρο για νέους και για τη συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες.

Εκ μέρους του δήμου Θεσσαλονίκης, προτάθηκε αντίστοιχα η αξιοποίηση διατηρητέου παραδοσιακού κτιρίου στην οδό Γωργούς στην 'Ανω Πόλη, που παραχωρήθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για 20 χρόνια και χωρίς ανταλλάγματα στο δήμο Θεσσαλονίκης. Η πρόταση θα υποβληθεί τον στην επόμενη πρόσκληση του προγράμματος, τον Σεπτέμβριο.

 protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.