Guitar -->

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Πώς να αποφύγετε το φακέλωμα της Google




Τις τελευταίες μέρες εκτός των διαφόρων πολιτικών εξελίξεων, όσοι τουλάχιστον ασχολούνται με την τεχνολογία και το διαδίκτυο, θα γνωρίζουν ότι έχει προκύψει ένα πολύ σημαντικό ζήτημα με την αλλαγή της πολιτικής απορρήτου της Google.
Σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις λοιπόν, η Google θα διατηρεί ένα αρχείο του ιστορικού της διαδικτυακής σας δραστηριότητας (αναζητήσεις και ιστοσελίδες που επισκεφτήκατε), σε περίπτωση που διαθέτετε και χρησιμοποιείτε έναν λογαριασμό στην εταιρεία, όπως ένα Gmail.
Τώρα στην περίπτωση που θα θέλατε να αποτρέψετε την – κατά τ’ άλλα πρωτοπόρα και με ιδιαίτερα χρήσιμα και ευέλικτα προϊόντα – εταιρεία από το να διαθέτει και να διαχειρίζεται τα, ίσως, ευαίσθητα αυτά προσωπικά διαδικτυακά δεδομένα σας από τους λογαριασμούς Gmail, YouTube, ή ακόμα και Google+, τότε η όλη διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή.
Πρώτα συνδεθείτε στον Google λογαριασμό σας και κατόπιν μπορείτε να κάνετε copy-paste την εξής διεύθυνση https://www.google.com/history στο browser σας. Εναλλακτικά, θα πρέπει μέσα από τις ρυθμίσεις λογαριασμού από μενού κάποιας υπηρεσίας της Google που χρησιμοποιείτε, να αναζητήσετε τον σύνδεσμο με την ονομασία «Go to web history».
Εφόσον όντως είναι ενεργοποιημένο το Web History στον λογαριασμό σας, – σε εμένα για παράδειγμα ήταν a priori και πιστέψτε με δεν το είχα επιλέξει ποτέ, ή τουλάχιστον έτσι θυμάμαι -, θα διαπιστώσετε με τα μάτια σας ότι πράγματι κρατάει ένα ιστορικό των αναζητήσεων και των ιστοσελίδων που έχετε επισκεφτεί.
Λοιπόν, ας υποθέσουμε ότι δεν επιθυμούμε να μας κρατάει στο αρχείο της η εταιρεία. Επιλέγουμε το Remove all Web History, και αμέσως θα αποκτήσουμε ένα καθαρό λευκό διαδικτυακό μητρώο. Παράλληλα με την κίνησή μας αυτή θα τεθεί σε παύση και ο εν λόγω μηχανισμός.
Πηγη: maga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.