Guitar -->

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΟ 260% ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ



  
ΣΤΟ 260% ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ;
ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΗ ΜΕΘΟΔΟ...

HANDELSBLATT: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΡΥΒΕΙ ΧΡΕΟΣ €5 ΤΡΙΣ!


Σε μια απίστευτη καταγγελία, προέβη ο γερμανός καθηγητής Οικονομικών Bernd Raffelhueschenστη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.


Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Freiburg, υποστηρίζει πως η Γερμανία "κρύβει" χρέος συνολικού ύψους €5τρις, το οποίο έχει συσσωρευτεί λόγω των ελλειμμάτων στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και στα συνταξιοδοτικά ταμεία.
Το επίσημο δημόσιο χρέος της Γερμανίας φτάνει σήμερα τα €2 τρις (75% του ΑΕΠ) και αν η καταγγελία του Raffelhueschen  (την οποία η ΊΣΚΡΑ αναδημοσιεύει με κάθε επιφύλαξη) έχει την παραμικρή δόση αλήθειας, τότε βρισκόμαστε εν μέσω συνταρακτικών αποκαλύψεων για το γερμανικό ιμπεριαλισμό ο οποίος επιβάλει προγράμματα εξοντωτικής λιτότητας στις χώρες της ευρωπεριφέρειας!
Στην περίπτωση αυτή το δημόσιο χρέος της Γερμανίας βρίσκεται στο 260% του ΑΕΠ, της σπάζοντας, ίσως, κάθε ρεκόρ μεταξύ των δυτικών καπιταλιστικών χωρών.  
 Μέχρι τώρα η εν λόγω καταγγελία έχει αναδημοσιευτεί και από το Bloomberg.
Πάντως τμήμα του διεθνούς τύπου κάνει λόγο για αμφισβητούμενη μέθοδο η οποία προσπαθεί να συμπεριλάβει στο χρέος τα μελλοντικά ελλειμματικά "ανοίγματα" στα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης, χρησιμοποιώντας κάποιες υποθέσεις. 
..............................................................................................................................................
χρεος Γερμανια-Ελλαδα.png

Δημόσιο Χρέος Γερμανίας :    EUR   2.087.998,00

Δημόσιο Χρέος Ελλάδος    :    EUR      355.658,00 
... κάποια ερώτηση  ;;;
Ιωάννης Πέτρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.