Guitar -->

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ντύθηκε Σπαρτιάτης για να προστατευση τον ναόν της θεάς Αφροδίτης



ΕΙΝΑΙ ένας από τους δεκάδες κατοίκους που αντιδρούν στην κατάχωση του ναού της Αφροδίτης στην πλατεία Αντιγονιδών και για να το εκφράσει ντύθηκε στα χρώματα των Λακεδαιμονίων. 


Ο συμβολισμός είναι απλός και συμπληρώνεται από το πανό του που γράφει «Μολών λαβε». 0 Σωκράτης Σιδηρόπουλος - πρόεδρος του Πανελλήνιου Αρχαιοπρεπούς Οπλιτικού Αγήματος «ΑΡΕΣ ΑΝΑΞ»- έχει αποφασίσει μαζί με πολίτες του κέντρου ότι δεν θα αφήσει να θαφτεί κάτω από το χώμα ένας τόσο σπουδαίος θησαυρός που χρονολογείται από τον 6ο αιώνα, αρχαιότερος -όπως λένε- και από τον Παρθενώνα. «Καθώς ανακαλύψαμε ότι η ΙΣΤ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ξεκίνησε την κατάχωση του ναού, ήμασταν εκεί παρόντες για να αποτρέψουμε το πολιτιστικό αυτό έγκλημα των "ιθυνόντων" που επιχειρούν σήμερα να θάψουν τον υπέροχο πολιτισμό μας, με το πρόσχημα της δήθεν προστασίας των ομόρων οικοδομών από ενδεχόμενο σεισμό» αναφέρει ο ίδιος.
Αντιπροσωπία των κατοίκων πάντως επισκέφτηκε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητώντας ανάκληση της υπουργικής απόφασης για την κατάχωση. Το ερώτημα τους είναι πώς βρίσκονται χρήματα για μνημεία οθωμανικά, όπως το πρόσφατο τζαμί της Ρόδου, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόνοια για τον μοναδικό ναό της Αφροδίτης στη Θεσσαλονίκη.
Η παρέα του Σωκράτη Σιδηρόπουλου θα συνεχίσει τον αγώνα της γειτονιάς με καθημερινές φυλάξεις και αντιστάσεις σε όποιον τολμήσει να σκεπάσει με το ελάχιστο χώμα το παραμικρό λιθαράκι του μνημείου. 

ΕΛΕΝΗ ΣΚΑΡΠΟΥ

πηγη
http://ermionh.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.