Guitar -->

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΩΠH ΕΝΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ



"Πρέπει να θεωρούμε εθνικόν ότι είναι αληθές" είχε πει ο Διονύσιος Σολωμός. 

Λογάριαζε όμως χωρίς να υπολογίζη την "ανώτερη τάξη" των νέο-ρωμηών "πνευματικών" ανθρώπων. Δηλαδή τον εσμό των εντελώς ακαταρτίστων επιστημονικώς καθηγητάδων και των αμόρφωτων ρωμηών ψευτο-διανοητών των οποίων γενικώς το εθνικό φιλότιμο αλλά και αυτή η επιστημονική των κρίσις εξαγοράζεται εύκολα από οποιοδήποτε κατεστημένο ή εξουσία.


Και να τώρα, κατά την νέο-ταξική, ισοπεδωτική εθνο-πολτοποιητική εποχή της "παγκοσμιοποιήσεως", την οποία αποφασίζουν να εφαρμόσουν οι δούλοι των εμπόρων του σιωνισμού αμερικανοί, έρχονται οι ανόητοι εθελόδουλοι ρωμηοί "ψευτο-κουλτουριάρηδες", οιονεί αμόρφωτοι αλλά "παντογνώσται", να προσφέρουν ακόμη και αυτόν τούτον τον Μέγα Αλέξανδρο σαν πρόδρομο της ανεγκεφάλου και ολεθροτόκου παγκοσμιοποιήσεως. Με μόνο αντάλλαγμα το οικονομικόν όφελος. Θυσία στον βρώμικο βωμό του χρήματος τα πάντα. Και πάντα διασύροντας τους Έλληνες και τον Ελληνισμό.
Αποτελεί τραγέλαφο η προσπάθεια της ξεπουλημένης ψευτο-διανοήσεως των ανοήτων καθηγητάδων με τα βαρύγδουπα ονόματα, όταν με στόμφο απαγγέλλουν τον περίφημο "όρκο" του Αλεξάνδρου, ή όταν αρθρογραφούν με επισημότητα, αναφερόμενοι σ' αυτό το ψέμα σαν να είναι ιστορικό γεγονός.
ΔΕΝ υπάρχει πουθενά και σε κανένα αρχαίο κείμενο αυτός ο δήθεν "όρκος". Πρόκειται για ένα χάλκευμα το οποίο ταιριάζει στην νέα τάξη και την παγκοσμιοποίηση διότι παρουσιάζει έναν Αλέξανδρο "πολίτη του κόσμου", ή "κοσμοπολίτη", ή "οικουμενιστή", ή "υπεράνω έθνους" και άλλες παρόμοιες παγκοσμιοποιητικές ανόητες μπουρδολογίες που δημιουργούν ένα εσφαλμένου τύπου "διεθνιστικό image" του Αλεξάνδρου.
Πρέπει οι νεόκοποι διεθνιστές, όργανα του παγκοσμίου καπιταλιστικο-σιωνισμού άρα ανθέλληνες, να κατανοήσουν ότι το οικουμενικό πνεύμα των Ελλήνων δεν έχει τίποτα κοινό με αυτόν τον στείρο διεθνισμό που προωθεί η οικονομική μονοφυλετική τραπεζική ολιγαρχία του εξουσιασμού. 
Σε άλλες εποχές, όταν βόλευε τον τότε εξουσιασμό τοπικού επιπέδου, ο Αλέξανδρος βόλευε να φαίνεται πάλι παγκοσμιοποιημένος αλλά περίπου "χριστιανός". Όσο κι αν ακούγεται αστείο, υπήρχαν νοσηροί εγκέφαλοι οι οποίοι ήθελαν να δουν τον Αλέξανδρο σαν προπομπό του ....Ιησού. Συγκεκριμένα, ο λογοτέχνης Ζαλοκώστας, στις αρχές του 20ού αι. έγραψε το βιβλίο "Αλέξανδρος ο προπομπός του Ιησού" όπου στην σελίδα 235, προσθέτοντας, αφαιρώντας, κόβοντας και ράβοντας από διάφορα αρχαία κείμενα, εντελώς κατά το δοκούν, δημιουργεί από μόνος του αυτόν τον περίφημο δήθεν όρκο, τον οποίον αποδίδει στον Αλέξανδρο. Αυτό βέβαια θα διασκέδαζε πολύ τον Αλέξανδρο όπως διασκέδασε κι εμάς όταν το διαβάσαμε. Με την έκταση όμως που έλαβε το πράγμα, αρχίζει να γίνεται επικίνδυνο. 
Αλλά πόσο διαφορετική ήταν η αλήθεια! Ο Αρριανός, μας την περιγράφει τελείως διαφορετικά. Η αρχηγοί της τότε ανατολικής οικουμένης, εξελληνισμένοι πλέον, υπόσχονται πίστη στα ελληνικά άρα πανανθρώπινα ιδεώδη, ψάλλοντας ελληνικούς παιάνες. Ήδη είχαν αρχίσει να ασπάζονται τον ελληνικό τρόπο ζωής. Η οικουμένη την οποία ονειρεύτηκε ο Αλέξανδρος ήταν ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Οι Έλληνες ήθελαν να εξελληνίσουν τον κόσμο, όχι δια της βίας, αλλά με τον πολιτισμό και σεβόμενοι απόλυτα τα έθνη και τα πιστεύω τους, δίδοντάς τους ανθρώπινες προοπτικές που ούτε είχαν υποψιασθή πριν. 
Δεν υπάρχει κανένας εθνικός λόγος σήμερα, που να επιβάλλη την διάδοση αυτού του τελείως ψεύτικου όρκου. Αντίθετα, επειδή βολεύει τους νεοταξίτες ψευδεγκεφάλους, πρέπει να πολεμηθή. Τα προ πολλού χρεοκοπημένα προϊόντα της ρωμέικης ψευτο-διανοήσεως και υποκουλτούρας πρέπει να καταργηθούν από τους υγειώς σκεπτομένους Έλληνες, αν ακόμη υπάρχουν τέτοιοι. Και προ παντός, προσοχή στους ρωμηούς "πνευματικούς" ανθρώπους. Οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν πνεύμα και τον πεπιεσμένο αέρα. Θα έχετε ακούση βέβαια για "πνευματικά" τρυπάνια ή "πνευματικούς" τροχούς. Επίσης, ονόμαζαν πνεύμα και το εξερχόμενον του σώματος αποτέλεσμα της ....φασολάδας. Αν λοιπόν στο μέλλον ακούσετε κάποιον "πνευματικό" άνθρωπο να απαγγέλλη, με ερωτικό πάθος, και με ύφος περισπούδαστο καθώς ταιριάζει σε επιστήμονα της διεθνιστικής δεκάρας, τον δήθεν "όρκο" του Αλεξάνδρου, ρωτήστε τον αν μόλις έφαγε φασολάδα και παράγει "πνεύμα". Ως γνωστόν δε, λόγω του ότι η φασολάδα έχει καταξιωθεί ως εθνικόν έδεσμα, παράγεται από τους ρωμηούς άφθονο πνεύμα. Των πανεπιστημίων μας δε, ηγούνται καθηγητάδες οι οποίοι επίσης παράγουν, δια τον αυτόν λόγον, φθηνόν και άφθονον πνεύμα..... 
Γρηγόρης Μπέλλος
ΣΗΜ. ούτε στον Πλούταρχο, ούτε στον ψευδο-Καλλισθένη, ούτε στον Εμπεδοκλή ούτε πουθενα υπάρχει ο δήθεν όρκος. Αντίθετα διασώζεται ο όρκος του Αλεξάνδρου στο Δίον προ εκκινήσεως της εκστρατείας. Ουδείς όμως αναφέρεται σ' αυτόν. Γιατί άραγε; μήπως τους χαλάει το σενάριο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.