Αυτές τις ημέρες δεν άντεξα στα καπελώματα που προσπαθούν να κάνουν  κάποιοι με την ημερομηνία που πέφτει αυτή την χρονιά  το Πάσχα (ας μην τα ξαναλέμε τι γιορτή συμβαίνει να είναι). Μέσα στο γενικό κλίμα της τρομολαγνίας βγάλανε κάποιους προορατικούς"αγίους" ότι είπανε ότι θα γίνουν επεισόδια προφανώς πολεμικά με στόχο την Κωνσταντινούπολη ... Κάποιος φίλος μου απάντησε και σας το παραθέτω: ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...



Θα μου επιτρέψει η ευγένειά σου να κάνω μία καλόπιστη κρητική στο παρακάτω μήνυμά σας.
-Πως θα πέσει η Κωνσταντινούπολη με τις ακρωτηριασμένες ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας του Σαμαρά;
-Με πόλεμο; Με τι χρήματα θα διεξάγουμε πολεμικές επιχειρήσεις;
-Με θαύμα; Δυστυχώς σταμάτησαν να γίνονται. Άλλο το επιθυμητό και άλλο το εφικτό.
-Δέχομαι ότι πέφτει η Κωνσταντινούπολη τα 16.000.000 Τούρκους που έχει πληθυσμό τι θα τον κάνουμε;
     -Θα τον σκοτώσουμε;
     -Θα τον ταΐσουμε;
     -Θα τον απελάσουμε;
     -Θα τους κρατήσουμε αιχμαλώτους, πως θα τους φρουρούμε και πως θα τους συντηρούμε;
-Πότε η Κωνσταντινούπολη ήταν πρωτεύουσα της Ελλάδας; Ήταν πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Πως γίνεται η δήθεν Ελληνική αυτοκρατορία επί 1150 χρόνια να θεσπίζει ανθελληνικά διατάγματα που κατέληγαν «Θα τιμωρούνται με θάνατο, ΟΣΟΙ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΣΟΝ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΟΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Τα παιδιά θα βαφτίζονται σε μικρή ηλικία. Όσοι έχουν μεγάλα αξιώματα και βαφτίζονται για να μην τα χάσουν, αλλά αφήνουν αβάφτιστους γονείς, γυναίκες και παιδιά να ζουν μέσα στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΑΝΗ, θα δημεύεται η περιουσία τους και θα χάνονται τα πολιτικά τους δικαιώματα και θα υποβάλλονται σε αντάξιες τιμωρίες. ΘΕΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΗΤΗΡΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ». (Αντιπαγανιστική Νομοθεσία Αυτοκρατορίας)
-Πως γίνεται η δήθεν Ελληνική αυτοκρατορία να έχει εξοντώσει τόσα εκατομμύρια ΕΛΛΗΝΕΣ μόνο και μόνο για να τους κάνει χριστιανούς;
-Πως γίνεται ο τελευταίος Έλληνας αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος να επιστρέφει τα διπλωματικά έγγραφα και να φυλακίζει τους διπλωματικούς απεσταλμένους που τον αποκαλούσαν Έλληνα αυτοκράτορα; Τι Ελληνική αυτοκρατορία ήταν αυτή; Λίγες μέρες πριν την άλωση, ο αυτοκράτορας τόλμησε να δηλώσει ότι είναι Έλληνας. Το προσωνύμιο αυτό ήταν απεχθές και βαρύτατο αδίκημα, που διωκόταν ποινικά. Έτσι το Ορθόδοξο Πατριαρχείο δεν παρέλειψε να αφορίσει τον αυτοκράτορα, ο οποίος με τους Έλληνες στρατιώτες του έγραφαν σελίδες ηρωισμού αντάξιες του Μαραθώνα και των Θερμοπυλών.
-Πως γίνεται όλη η Ελλάδα να θεωρεί της Βυζαντινή αυτοκρατορία εχθρική αφού ήταν Ελληνική; Ο Γεώργιος Φραντζής, αξιωματούχος στην αυλή του Αυτοκράτορα υπολογίζει τους πολιορκητές της Κωνσταντινούπολης σε 258.000, από τους οποίους «70.000 Τούρκοι πολεμιστές, 41.000 ζητιάνοι, ληστές, λαφυραγωγοί, δουλέμποροι, και κακοί χριστιανοί για να εκδικηθούν τον πατριάρχη».
Οι υπόλοιποι 147.000 πολιορκητές ήταν Έλληνες και προερχόταν σύμφωνα με τον Παρισινό Κώδικα, «Θρήνος της Κωνσταντινουπόλεως» (Γ. Σλουμβερζέ) που τον κυκλοφόρησε το EL LISSEN:
-Η Αδριανούπολη και τα περίχωρα έστειλαν: 35.000 πολεμιστές, 15.000 γενίτσαρους και 30.000 κακούς χριστιανούς.
-Η Καλλίπολη έστειλε: 3.000 ιππείς.
-Η Νικόπολη και το Δεμότειχον έστειλαν: 12.000 ιππείς.
-Σέρρες - Βέργια - Σκόπια έστειλαν: 15.000 πολεμιστές.
-Η Οχρίδα - Καστοριά έστειλαν: 7.000 πολεμιστές.
-Αυλές - Ραδοβίζιο - Γρεβενά - Στήπη έστειλαν: 4.000 πολεμιστές.
   -Αρτα - Γιάννενα έστειλαν: 1.000 πολεμιστές.
-Τρίκαλα - Λάρισα - Φάρσαλα - Φανάρι - Ζητούνι - Δομοκός - Σάλωνα - Λειβαδιά - Αττική (Ελλάδα) - Πάτρα - Άγραφα - Βελούχι - Πρωτόλιο έστειλαν: 25.000 πολεμιστές.
   -Τι Ελληνική αυτοκρατορία ήταν αυτή που την πολιορκούσαν οι Έλληνες;
  -Πρωτεύουσα της Ελλάδας ήταν πάντα η Αθήνα από το 10.500πΧ σύμφωνα με το λεξικό «ΠΡΩΙΑ» έκδοση 1928.
Φιλικότατα
Φοίβος