Guitar -->

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Η περίπτωσις της Κανέλλη και οι προεκτάσεις της

Γράμμα από το ΛηξούριΑναγνώστης Λασκαράτος
Κύριε Ροΐδη,
kaneli1

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΚΚΕ συνεργάζεται σε επίπεδο Βουλής ή Αυτοδιοίκησης, με «προσωπικότητες». Κατά κανόνα οι συνεργασίες αυτές κατέληξαν σε αποχωρήσεις. (Μ. Δρεττάκης, Μ. Νικολινάκος, Θ.Κατριβάνος, Κ. Ζουράρις κλπ). Η συνεχής βουλευτική εκλογή της κ. Κανέλλη είναι ασυνήθιστη για την πρακτική του ΚΚΕ, το οποίο δεν δημιουργεί σταρ της πολιτικής, αλλά αναδεικνύει συνήθως απλούς εργάτες στα βουλευτικά έδρανα. Γνωστά ιστορικά στελέχη του όπως οι Κ. Τσολάκης, Δ. Σάρλης και Δ. Γόντικας δεν πάτησαν το πόδι τους στο Κοινοβούλιο και άλλα όπως ο Δήμος Κουμπούρης, καλούνται να παραιτηθούν πριν ολοκληρωθεί η θητεία τους, στα πλαίσια της ανανέωσης. Δεν φαίνεται να είναι τυχαία η υποχρεωτική παραίτηση του εξαίρετου Λέοντα Αυδή, του πιο αξιόλογου και ευρύτερα δημοφιλούς βουλευτή του ΚΚΕ, που είχε εκλεγεί με το σπαθί του στην ίδια περιφέρεια με την κ. Κανέλλη. Το ΚΚΕ έχει τώρα 22 βουλευτές, ανάμεσά τους πολλούς εργάτες. Τα κανάλια όμως των κ.κ. Κυριακού, Κοντομηνά, Κουρή κλπ. δεν καλούν αυτούς. Ξέρουν καλά τη δουλειά τους και έχουν αναθέσει στην κ. Κανέλλη το ρόλο του τηλεοπτικού εκπρόσωπου του κόμματος. 


Έτσι η αρειμάνια κυρία κατηφορίζει από τις πλαγιές της Εκάλης ορεξάτη στα τηλεοπτικά στούντιο για να μας βομβαρδίσει με την αντιαμερικανική, αντιευρωπαϊκή, αντιιμπεριαλιστική, συνωμοσιολογική της λογοδιάρροια. Παράλληλα δηλώνει την πίστη της:
kaneli2«Θεωρώ αδύνατον για έναν ορθόδοξο να μην είναι κομμουνιστής… Πεθαίνοντας θέλω το φέρετρο να είναι το μισό σκεπασμένο με το σφυροδρέπανο και το άλλο μισό με την ελληνική σημαία σε θρησκευτική κηδεία» («Νέα», 12.1.’06).
Η «θρήσκα» βουλευτίνα του ΚΚΕ διαλέγει το χειρότερο τρόπο για να αποδείξει την υποτιθέμενη θρησκευτικότητά της. Ορκίζεται επιδεικτικά στη Βουλή, αν και συνεργάζεται με ένα κόμμα που πάγια υποστηρίζει την ανεξιθρησκεία, την ισότιμη μεταχείριση των πολιτών και τον χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους. Οι θρησκευτικές τελετές στη Βουλή, παραβιάζουν κατάφωρα και τις 3 αυτές αρχές της Αριστεράς αλλά και του δημοκρατικού Κέντρου, που από το 1974 μέσω της ΕΔΗΚ του Γ. Μαύρου, είχε ταχθεί μαχητικά υπέρ του χωρισμού. Μάλιστα ο αντιστασιακός βουλευτής του ο ηρωϊκός αεροπόρος Αναστάσιος Μήνης είχε διαμαρτυρηθεί-μόνος από ολόκληρη τη Βουλή-για την παρουσία του χουντικού αρχιεπισκόπου Σεραφείμ και αρνήθηκε να ορκιστεί. Η ορκωμοσία εκθέτει την κα Κανέλλη και ως χριστιανή, αφού είναι γνωστό πως με απόλυτη σαφήνεια και κατηγορηματικότητα ο Χριστός αλλά και ο αδελφόθεος Ιάκωβος, απαγορεύουν τον όρκο. Οι ειλικρινείς πιστοί αρνούνται να δώσουν όρκο, (έχουμε και στην Ελλάδα περιστατικά τιμωρίας τους από την Πολιτεία γι’ αυτό) και μια συνεργαζόμενη με κομμουνιστές βουλευτίνα, επιλέγει αυτόν την φαρισαϊκό τρόπο για να δείξει στους ψηφοφόρους πως είναι ευσεβής και πιστεύοντας-με το μυαλουδάκι που κουβαλάει-πως έτσι μπαίνει στο μάτι της αριστερής διανόησης που τόσο αντιπαθεί. Στα ίδια πλαίσια πρέπει να εντάξουμε και το επιδεικτικό καλογερικό κομποσκοίνι που συνοδεύει το τσιγάρο που με τόση προκλητικότητα «γράφει» κι αυτό στο τηλεοπτικό γυαλί, σε μια σκηνοθετημένη παράσταση επαναστατικού αντικομφορμισμού.
Η διακηρυγμένη εκτίμησή της προς τον μακαρίτη αρχιεπίσκοπο Χρήστο Παρασκευαΐδη, δεν συμβιβάζεται με την επίσημη αντίθεση του ΚΚΕ στη Χούντα και στον εθνικισμό. Αλλά και η χριστιανική της ιδιότητα, αν ήταν ειλικρινής, θα έπρεπε να της απαγορεύει να θαυμάζει τον αρχιεπίσκοπο με τα 600 χρυσά μανικετόκουμπα, τον πνιγμένο σε κάθε λογής σκάνδαλα, με μια αμαρτωλή αυλή, που ζούσε μια προκλητικά πολυτελή ζωή, και που είχε καταγγελθεί για τόσα πολλά που υπερβαίνουν τις δυνατότητες αυτού του άρθρου. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και η ξεφωνημένη «Αλληλεγγύη», που επέσυρε ακόμη και την (παροδική, αφού δεν ξαναζήτησε πίσω τα 5,6 εκατ. ευρώ των σάπιων κοτόπουλων) αγανάκτηση της Ντόρας Μπακογιάννη, προκαλούσε θαυμασμό στην κα Κανέλλη:
«Τον κ. Χριστόδουλο επισκέφθηκε η κ. Λ. Κανέλλη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Μακαριώτατος ενημέρωσε την κ. Κανέλλη για τις πρωτοβουλίες συμπαράστασης στους εμπερίστατους αδελφούς μας στη ΝΑ Ασία που ανέλαβε η Εκκλησία μας, με όχημα την Μ.Κ.Ο.“Αλληλεγγύη”, αμέσως μετά την πρωτοφανή τραγωδία που έπληξε την περιοχή. Από την πλευρά της, η κ. Κανέλλη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και για την ορθολογική και διαφανή διαχείριση του ανθρωπιστικού υλικού και του ποσού που συγκεντρώθηκε από προσφορές πολιτών. Εξήρε δε την αλληλεγγύη που η Εκκλησία μας και ο λαός μας επέδειξαν και επιδεικνύουν στο πλευρό των πληγέντων συνανθρώπων μας». http://www.parembasis.gr/2005/05_01_24.htm
http://roides.wordpress.com/2008/01/14/140108/
Η δημοσιογραφική συνεργασία της με τον ακραιφνή πατριώτη αλλά αμελή περί τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις μετέπειτα κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Λάος κ. Αιβαλιώτη, που φέρεται πως υπέγραφε με το ψευδώνυμο Κυδωνιάτης, αποτελεί σκάνδαλο και για το πρόσωπο αλλά πολύ περισσότερο για το περιεχόμενο των άρθρων του: «Λιγότερο γνωστή είναι η σύνδεση του ίδιου προσώπου με τον μυστηριώδη «Κώστα Κυδωνιάτη», βασικό αρθρογράφο του περιοδικού «Νέμεσις» της Λιάνας Κανέλλη επί μία εξαετία (1997-2003). Η ταύτιση των δύο προσώπων έχει γίνει δεκτή σε πρώτο βαθμό από τα ελληνικά δικαστήρια, χωρίς η υπόθεση να έχει τελεσιδικήσει. Και από μόνη της, πάντως, η αρθρογραφία του «Κυδωνιάτη» παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς αποτυπώνει τις περίεργες συμπλεύσεις που διαδραματίζονται στο πλαίσιο του ευρύτερου «πατριωτικού χώρου». Απλοελληνικά: Το περιοδικό της κατ’ εξοχήν μαχητικής και εξωστρεφούς βουλευτίνας του ΚΚΕ, ενός κόμματος που περιορίζει μέχρις ασφυξίας τον εσωκομματικό διάλογο μεταξύ των μελών του, «στήθηκε» πολιτικά πάνω στις «αποκαλύψεις» και τις «αναλύσεις» ενός προπαγανδιστή των πιο ακραίων θέσεων της σκληροπυρηνικής δεξιάς. Προβάλλοντας ταυτόχρονα τα στελέχη εκείνα της Ν.Δ., για τα οποία εργαζόταν τον ίδιο καιρό ο σημερινός βουλευτής του ΛΑΟΣ! «.
http://www.iospress.gr/ios2008/ios20080504.htm
Είναι έτσι κι αλλιώς γεγονός πως κατά καιρούς στην «ΝΕΜΕCΙC», έχουν γραφτεί ακραίες πατριωτικές απόψεις, πράγμα που υποβαθμίζει την αρθογραφία Κυδωνιάτη», σε μικρό μέρος του προβλήματος. Κάποτε όμως η κα Κανέλλη ήταν περισσότερο διεθνίστρια. Είχε πάρει μια καλή συνέντευξη από το μακαρίτη τον Τούρκο πρωθυπουργό Οζάλ, για την οποία επικρίθηκε έντονα από πατριωτικούς κύκλους. Το ΒΗΜΑ (5.9.’99) την κατηγορεί κάποια χρόνια μετά, πως κατατροπώθηκε, εγώ όμως συγκράτησα από την υπόθεση αυτή μια άλλη Κανέλλη, νηφάλια και σοβαρή, που προώθησε την υπόθεση της ελληνοτουρκικής φιλίας.
Πρόσφατα τέθηκε στη Βουλή το ζήτημα του συμφώνου συμβίωσης των ομοφυλόφιλων. Η στάση του ΚΚΕ στο θέμα αυτό, έχει κάτι από την υποκρισία των ομοφυλόφιλων επισκόπων, αφού και στις δικές του τάξεις στεγάζονται άνθρωποι αυτού του προσανατολισμού, μερικοί μάλιστα και κορυφαίοι του πνεύματος. Το ΚΚΕ η ΝΔ και το Λάος αντιτάχτηκαν και η κα Κανέλλη δεν διαφοροποιήθηκε. Όμως παλιότερα είχε διατυπώσει τολμηρότερες θέσεις σε τέτοια ζητήματα. στο ένθετο της «Ελευθεροτυπίας», αρχές του ’90. Ασφαλώς δικαιούται να έχει από τότε συντηρητικοποιηθεί. Η ίδια αν και πιστή χριστιανή δεν έχει φτιάξει οικογένεια με την κλασσική έννοια του όρου. Δικαίωμά της που δεν μας αφορά και δεν θα το έθιγα αν δεν ήταν ήδη γνωστό και η ίδια δεν είχε πληροφορήσει γι’αυτό την κοινή γνώμη. Έχει κάνει γνωστό πως έχει υιοθετήσει παιδί χωρίς να έχει σύζυγο. Αυτή η γενναία κίνηση δεν είναι εύκολη για άλλες γυναίκες, που δεν έχουν τη δική της κοινωνική θέση. Είναι φανερό πως διαπνέεται στο ζήτημα αυτό από προοδευτικές ιδέες. Θα ήταν καλό να υποστήριζε και στη Βουλή το δικαίωμα και των ομοφυλόφιλων να συμβιώνουν με έννομα δικαιώματα, και να υιοθετούν και παιδί. Αν μια γυναίκα μόνη δικαιούται να το κάνει γιατί δυο γυναίκες που συμβιώνουν να μην μπορούν; Επειδή είναι λεσβίες; Αυτό θα ήταν ρατσιστικό.
Λιτανεία oρθοδόξων κομμουνιστών.
Λιτανεία oρθοδόξων κομμουνιστών.
Μπορεί να έχω άδικο, αλλά ομολογώ πως τα ελληνικά και το συντακτικό της κας Κανέλλη με δυσκολεύουν. Ο προφορικός της λόγος μου ακούγεται ασυνάρτητος, λεξιθηρικός και επιθετικός. Διακόπτει, μεγαλοφωνεί, αγανακτεί, καταγγέλλει, λοιδορεί, δογματίζει, δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της, κυνηγά τις εντυπώσεις, με φτηνιάρικους εξυπνακισμούς, που κάνουν τον κοσμάκη του Δημοτικού, να τη θαυμάζει ως ρήτορα. Αντιγράφω: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μια trendy επιλογή για ένα emo κόμμα». Η βουλευτής του ΚΚΕ θεωρεί ότι συνεργασίες χωρίς απλή αναλογική «είναι ή αποσπασματικές ή “στο απόσπασμα”», ενώ για το ενδεχόμενο αλλαγής γραμματέα στο ΚΚΕ ξεκαθαρίζει: «Η θέση αυτή δεν σημαίνει “πρώτο τραπέζι πίστα”». Γιατί «το ΚΚΕ είναι μεγάλο κόμμα, δεν είναι megalicious… Για τη συνεργασία του ΚΚΕ με τον ΣΥΝ, αναφέρει: Αν το ασανσέρ για να ανέβει «ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη» είναι η χρηστή διαχείριση του καπιταλισμού, το ΚΚΕ προτιμάει την κατεδάφιση του οικοδομήματος. Ούτε σκοτίζεται να πουλάει ως σουβενίρ τα απομεινάρια του εποικοδομήματος. Να λείπει το βύσσινο! Λαϊκή εξουσία χωρίς να βάλεις χέρι στα μέσα παραγωγής είναι στρας στο σάβανο των λαϊκών αγώνων…». http://proletariakon.blogspot.com/2008/07/blog-post_21.html
Θα περίμενε κανείς πως η περιπετειώδης «Μεγάλη πορεία» της κας Κανέλλη από την ΟΝΝΕΔ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΔΗΣΟ, με ενδιάμεσο σταθμό μια ανιδιοτελή δημοσιογραφική φιλία με την κα Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου τον καιρό της παντοδυναμίας της, θα καθιστούσαν την κα Κανέλλη πιο προσεκτική στις επιδείξεις επαναστατικής καθαρότητας. Υπάρχουν άλλωστε και αυτά που μας θυμίζει το ΒΗΜΑ:http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=34&artId=96996
Κυκλοφορεί με μια πολυτελέστατη Mercedes, είχε γίνει σύμβουλος της κας Λιάνη Παπανδρέου, και συμμετείχε στη διαφημιστική εκστρατεία της Telestet με το σύνθημα «Η επανάσταση άρχισε». Θυμάμαι και την υποκλοπή των e-mail της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου: «…σε δύο συνεχή τεύχη του, το περιοδικό “Νέμεσις” (τ. 12. Δεκέμβριος 2000 και τ.13, Ιανουάριος 2001) δημοσιεύει ηλεκτρονικά μηνύματα που αντάλλαξαν μεταξύ 1998 και 1999 η Μαργαρίτα Παπανδρέου με τον γιο της Γιώργο, δύο παλιότερα φαξ που έστειλε η Μαργαρίτα Παπανδρέου σε αμερικανό δικηγόρο της (Σεπτέμβριος 1996), μήνυμα της ίδιας προς τον Στάνλεϊ Σάινμπαουμ (1998 ) και μήνυμα της Φράνσις Κόναλι προς τον Νίκο Παπανδρέου ( 1998 ). Η εκδότρια του “Νέμεσις” δεν αρνείται ότι τα δημοσιεύματά της συνιστούν προϊόν υποκλοπής, αντιθέτως περηφανεύεται γι’ αυτό, κλείνοντας χαρακτηριστικά το πρώτο της κείμενο με τα λόγια “Καληνύχτα, Μαργαρίτα. Οι χάκερ σε χαιρετούν, ευτυχώς”. (Ιός-Ελευθεροτυπία, 4/2/2001).
Το δικαστήριο αρχικά δικαίωσε την κα Κανέλλη. Προσωπικά όμως θεωρώ την υποκλοπή της αλληλογραφίας μητέρας-γιού, και γενικά την υποκλοπή ιδιωτικών συνομιλιών ανέντιμη πράξη που τραυματίζει τα ατομικά δικαιώματα, ιδιαίτερα όταν όπως εδώ, δεν αποκαλύπτεται κάποιο αδίκημα. Αντιγράφω όμως και από το Ριζοσπάστη (3.3.2001):
«Ακολούθως κατέθεσε η Λιάνα Κανέλλη, υπερασπιζόμενη η ίδια ως μάρτυρας τον εαυτό της. «Πρόθεσή μου – τόνισε – δεν ήταν να ξεκινήσω ένα γυναικοκαυγά. Δε θέλω να εξοντώσω κανένα. Δε θα με ενδιέφερε αν οι επιστολές ήταν συνταγές για κουλουράκια. Αφορούσαν, όμως, εθνικά και πολιτικά ζητήματα. Εξεπλάγην από τις πολιτικές παρεμβάσεις της κ. Παπανδρέου. Οταν μια μητέρα λέει στο γιο της υπουργό Εξωτερικών ότι “δεν μπορείς να αποφασίσεις μόνος σου”, τότε ως πολίτης έχω πρόβλημα. Το πρόσωπο του Ανδρέα Παπανδρέου το έχω τιμήσει επί 27 ολόκληρα χρόνια. Δεν έχω γράψει κάτι γι’ αυτόν, ούτε την εποχή του Ειδικού Δικαστηρίου…… Σε ερώτηση της συνηγόρου της Μ. Παπανδρέου «τι θέλατε να αποδείξετε με τη δημοσίευση;», η Λ. Κανέλλη απάντησε: «Ότι η Μ. Παπανδρέου έχει σχέση με τον αμερικανικό παράγοντα, εξαιτίας του οποίου μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στην εξωτερική πολιτική της χώρας μας και αλλού».
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=690435&publDate=3/3/2001
Έχει τα επιχειρήματά της η κα Κανέλλη και συμπαρασύρει το «Ριζοσπάστη» για πρώτη φορά στην ιστορία του (ελπίζω και τελευταία) στην υποστήριξη υποκλοπών. Στην προσπάθειά της όμως να δικαιολογηθεί, ομολογεί πως δεν έγραψε σε βάρος του Α. Παπανδρέου την εποχή Κοσκωτά. Αποφεύγει βέβαια να εξηγήσει πως υπήρχε τότε η συνεργασία της με την κα Δήμητρα Λιάνη. Με όλες αυτές λοιπόν τις περγαμηνές εγκαλεί στα φιλικά τηλεοπτικά παράθυρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αγωνιστικές διαδρομές και περγαμηνές που η κυρία Κανέλλη δεν έχει δει ούτε στον ύπνο της.
Τελικά «με απόφαση του Πολυμελούς Εφετείου, η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη υποχρεούται να καταβάλει στην Μαργαρίτα Παπανδρέου, μητέρα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, 30.000 ευρώ, επειδή, ασκώντας το δημοσιογραφικό της καθήκον, δημοσίευσε τον Δεκέμβρη και Γενάρη του 2001 στο περιοδικό ΝΕΜΕΣΙΣ πέντε επιστολές της Παπανδρέου, δύο προς το γιο της Γιώργο Παπανδρέου, μια προς ένα φίλο της και δύο προς δικηγόρο». («Ριζοσπάστης», 30.11.’05).
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=3131992&publDate=30/11/2005
Τιμητικές αναφορές στην κα Κανέλλη και στο περιοδικό της, βρίσκει κανείς πολλές στα πατριωτικά μπλογκ. Από διάλογο που έγινε στο «σοβαρότερο» από αυτά, αντιγράφω, σχετικά με την δήθεν δήλωση του «Εβραίου» Κίσινγκερ περί των επικίνδυνων τάχα μου ορθόδοξων Ελλήνων που πρέπει να αντιμετωπιστούν γιατί απειλούν λέει το παγκόσμιο σύστημα. Δήλωση που ξεθάβεται κάθε τόσο από ακροδεξιούς, από τον κ. Γιανναρά (ανακάλεσε), από τον απρόσεκτο κ. Λάκη Λαζόπουλο, από τον κ. Γιώργο Μεταλληνό και από τη «ΝΕΜΕCIC», που όπως φαίνεται εφηύρε τη στρεψόδικη φόρμουλα για αναπαραγωγή του ψέματος, πως δεν πρόκειται για δήλωση αλλά για «τοποθέτηση», λες και έτσι η πλαστογραφία σώζεται:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=16206&sid=4369b4c6ba8d547e0cf943bfae4a479e
«….Το θέμα δεν είναι μόνο η δήλωση του Κίσσιγκερ. Κανένας δεν μπόρεσε ποτέ να αποδείξει το αν ο πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έκανε ή δεν έκανε την περιβόητη δήλωση ανεξαρτήτως αν ο ίδιος διέψευσε την δηλωσή του. (ο κ Μανδραβέλης και οι όμοιοι του-Μπουκάλας- ξεχνούν ότι το «ΝΕΜΕΣΙΣ» της κ Κανέλλη μίλησε για τοποθέτηση και όχι για δήλωση αυτού του ανθρώπου για αυτό το θέμα. Άρα πολύ εύκολα κάποιος να διαψεύσει ότι έχει πει και να εξαφανίσει τις όποιες πηγές ξεπρόβαλαν το θέμα)».
Η κα Κανέλλη βλάπτει το ΚΚΕ. Μπορεί να του προσπορίζει βραχυπρόθεσμα κάποιες απολίτικες (ή βαθειά συντηρητικές) ψήφους τηλεθεατών, αλλά διαβρώνει μακροπρόθεσμα την αριστερή φυσιογνωμία αυτού του κόμματος που δυστυχώς συχνά δίνει και από μόνο του λαβή για κριτική από αριστερά. Υπάρχει και η τραυματική συνεργασία με τον θεοσεβούμενο πατριώτη κ Ζουράρι, ο οποίος αργότερα συνεργάστηκε με τη ΝΔ. Όλα αυτά προκαλούν αναπόφευκτους συνειρμούς: «..Μεταξύ άλλων στα έδρανα της Βουλής, για λογαριασμό του ΛΑΟΣ κάθονται, ο κ. Μάκης Βορίδης (πρώην αρχηγός του Πατριωτικού Μετώπου και φίλος του κ. Ζαν-Μαρί Λεπέν), ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης και ο αστράτευτος κ. Κώστας Αϊβαλιώτης. Ο κ. Καρατζαφέρης θεωρεί ότι υπάρχουν υποψήφιοι ψηφοφόροι για το κόμμα του, ακόμη και στο ΚΚΕ. Η πατριωτική ρητορική της πρώτης σε ψήφους και διάσημης βουλευτή του κόμματος κ. Λιάνας Κανέλλη, δικαιολογεί, ενδεχομένως, αυτή την άποψή του. Από το ΚΚΕ άλλωστε έχει περάσει και ο καθηγητής κ. Κώστας Ζουράρις, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες κηρύττει με «πύρινο» λόγο εναντίον της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στη συνταγματική ονομασία της γειτονικής χώρας…» (Β. Νέδου: «Το πατριωτικό τόξο ενεργοποιείται»)
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_02/03/2008_261438
Μπορεί το ΚΚΕ να βαυκαλίζεται από τη συγκυριακή δημοσκοπική επιβράβευση της πολιτικής του από νοικοκυραίους της ΝΔ, αλλά οι αριστεροί φίλοι του ανησυχούν και δεν συμμερίζονται την πολιτική του. Ένας από αυτούς, ίσως το βαρύτερο όνομα διανοούμενου στις λίστες των υποψηφίων βουλευτών του, ο καθηγητής κ. Ρούσης είναι ιδιαίτερα επικριτικός και για τη σταλινική στροφή του («…Σύντροφοι, Με πόνο ψυχής διαπιστώνω ότι οι Θέσεις της ΚΕ, επιβεβαιώνουν την εκτίμηση μου περί σταλινικής στροφής του Κόμματος…»)http://www.marxismos.com/content/view/333/80/
και για το χάιδεμα των αυτιών των δεξιών νοικοκυραίων:
«Αν δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και πιο ειδικά ο Συνασπισμός, λειτουργώντας σαν ξέφραγη παιδική χαρά όχι μόνο λόγω οργανωτικής αδυναμίας, αλλά και λόγω πολιτικής ελαφρότητας, πράγματι φάνηκε να χαϊδεύουν τα αυτιά των νεαρών που προέβαιναν σε πράξεις βίας, μόνο και μόνο για να τους φανούν αρεστοί, το ΚΚΕ με τη στάση του, ναι μεν κατόρθωσε να αναδειχτεί ως η πλέον υπεύθυνη δύναμη από όλα τα κόμματα8, από τη συντηρητική «σιωπηρή πλειονότητα» των αλλοτριωμένων, πολιτών οι οποίοι εναντιώνονται τόσο σε αυτό το ξέσπασμα όσο και σε κάθε άλλο προοδευτικό κίνημα, που θίγει το όποιο βόλεμά τους, από την άλλη όμως έχασε ένα μεγάλο τμήμα της εξεγερμένης νεολαίας και απογοήτευσε πολλά μέλη, οπαδούς του και ανένταχτους αριστερούς πολίτες».
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=47020348
Θα το πω και σημειολογικάΤο ΚΚΕ έχασε το Μήτσο Κωστόπουλο για χάρη της Γαρουφαλιάς Κανέλλη.
Νομίζω πως η ευθύνη εκείνων των στελεχών, μελών και ψηφοφόρων του ΚΚΕ, που διαφωνούν αλλά δεν αντιδρούν, είναι μεγάλη. Η Αριστερά χάνει για άλλη μια φορά το τραίνο να προσφέρει στους πολίτες μια σοβαρή, ρεαλιστική, ενωτική και αποτελεσματική πρόταση, τώρα που το καπιταλιστικό σύστημα περνά παγκόσμια κρίση και που ο ελληνικός επαρχιακός δικομματισμός περιφέρει τα ράκη του. Είναι κρίμα τόσοι αγώνες, τόσες θυσίες, τόσες ιδέες, να πάνε χαμένα από στενόμυαλους υπολογισμούς προσωπικής πολιτικής επιβολής.
Υ.Γ.
Για να ευθυμήσουμε. Επισκεφθείτε το εθνικόν και πατριωτικόν μπλογκ «Θερμοπύλαι»:
http://www.thermopilai.org/content/prokalei-pali-o-syriza-me-imerologio-tis-aygis
ΤΙΜΗ ΜΑΣ Η ΠΙΣΤΙΣ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ
Προκαλεί πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ με το ημερολόγιο της Αυγής
«…Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega επανέλαβε τη θέση του κόμματος της ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τα αυτιά των «κουκουλοφόρων», αναφέροντας ως παράδειγμα την κυκλοφορία του ημερολογίου της Αυγής….Εκ μέρους του ΛΑΟΣ ο βουλευτής Κ. Βελόπουλος δήλωσε: ….Σε όσους μιλούν για τρικέφαλες συνεργασίες απαντούμε ότι πρόκειται για ανεγκέφαλες ανοησίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.