Κάποιοι σκεφτήκαμε συνδυάζοντας γεγονότα. Οι σκέψεις τρέχουν. Τα γεγονότα το ίδιο. Πρίν περίπου 15 χρόνια υπήρξε κάποιο γεγονός.
Χθές στην θάλασσά μας .... Το Αιγαίο μας, το ταρακούνησε ένα συμβάν που παράλληλα ακούστηκε. Ενας δυαντός σεισμός στο τμήμα του ρήγματος της Ανατολίας ... κάπου ανάμεσα σε Σαμοθράκη και Λήμνο.
Δύο στόλοι κάπου εκεί στην περιοχή βρίσκονται σε αντιπαράθεση. Ο ένας δικαιωματικά και ο άλλος με εντολή εκφοβισμού μας για τις σημερινές εκλογές.


Ο δεύτερος έχει αφεντικά με μεγαλοϊδεατισμούς που αδυνατούν να διακρίνουν την εικόνα τους στον καθρέφτη αλλά φαντάζονται διάφορα ... .... Σε αυτούς τους ευφάνταστους και ας πούμε περίεργα σκεπτόμενους φαίνεται ότι άρχισαν να κυκλοφορούν ιδέες ... .... ΄Όταν κυκλοφορούν τέτοιες ιδέες αρχίζει η μνήμη να εξασθενίζει. Γίνεται επιλεκτική . Δεν θυμούνται ούτε ότι κάποτε υπήρξε ένα μέρος που το  λένε Μαραθώνα, ούτε το άλλο λίγο πάρα πέρα που το λένε Θερμοπύλες ούτε το κοντινό νησί της Σαλαμίνας. ΄Ισως και να θεωρούν μέσα στην τρέλλα τους δικό τους και τον παμμέγιστο Αλέξανδρο.  Δεν θυμούνται ακόμα και ποιο πρόσφατα γεγονότα που πήγαν σε έναν τόπο μακρινό να πολεμήσουν και αιχμαλωτίστηκε ένα ολόκληρο Τάγμα ..... στον ίδιο τόπο αυτοί που τους αιχμαλώτισαν ρωτούσαν πάντοτε με αγωνία πρίν από κάθε μάχη μήπως απέναντί τους υπάρχουν ΄Ελληνες ..... ο απόλυτος τρόμος κάθε Κινέζου μαχητή. ΄Ισως ακόμα θεωρούν σαν εντελώς τυχαίο και φυσικό φαινόμενο κάποιο σεισμό του 1999.
Εντύπωση μας δημιούργησε το γεγονός ότι σε κατοικημένα μέρη δικά μας κοντά στο επίκεντρο σημειώθηκαν κάποιοι μικροτραυματισμοί ... .... Στην άλλη χώρα υπήρξαν αρκετοί. Υπερπολλαπλάσιοι  άν πιστέψουμε τα ΜΜΕ.  Δεν δικαιολογείται τέτοιος πανικός, εκτός άν αντίκρισαν ενσαρκωμένο τον Εγκέλαδο που δεν θα είναι ότι το καλύτερο σαν θέαμα.
Γεγονός παραμένει ότι άν δεν αποβάλλουν  όσο ποιο γρήγορα μπορούν, τις περίεργες και ανευλαβείς ιδέες τους θα πρέπει να προετοιμασθούν για πολύ χειρότερες καταστάσεις ..... Κοινή λογική και συνδυασμοί καταστάσεων.
Εμείς τα γράφουμε. ΄Οσοι διαβάζουν ας μην τα κρατάνε για τον εαυτό τους.
Αστερίων(ΚΒ)