Guitar -->

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ο εθναρχης της Πορδης-κωσταντινος καραμαν-αλης

Ο γέρος κωσταντινος Καραμανλής υπήρξε ένας από τους πιο μεγάλους αλήτες τής σύγχρονης ελληνικής ιστορίας ...Κανονικός αλήτης τού δρόμου και όχι απλά της πολιτικής ...Ένας φτωχός και αδίστακτος επαρχιώτης, έτοιμος για όλα.

 Εμφανίστηκε στην προπολεμική Αθήνα και αναζητούσε βολέματα και πόστα, "πηδώντας" ανώμαλους πλούσιους μεγαλοαστούς ...Κολομπαράδες ή μπινέδες τούς αναφέρουν αυτούς τους "άνδρες" τα επίσημα λεξικά τής ελληνικής γλώσσας ...Στο Κιουπκόι τον μετρούσαν για σκληρό άνδρα, και στην Αθήνα ήταν ο "αγαπητικός" τού πλούσιου Ευταξία. Αυτός ο λαμπρός "δονητής" τής κοσμικής Αθήνας τού μεσοπολέμου "έλαμψε" δια της απουσίας του στα χρόνια των γενναίων και των ανδρών. Αυτός, ο οποίος πάντα παρίστανε τον "ευπατρίδη", που δάκρυζε για τα εθνικά θέματα, ήταν στην πραγματικότητα μόνον "ευταξίδης".
 "Κουφός" κυριολεκτικά και μεταφορικά, εφόσον ποτέ δεν "άκουσε" τα κελεύσματα της πατρίδας. Αστράτευτος την ώρα του μεγάλου πολέμου κατά του φασιστικού Άξονα. Άφαντος την ώρα που οι Έλληνες έδιναν τη μεγάλη μάχη τής Αντίστασης. Επανεμφανίστηκε στη δημόσια ζωή λίγο πριν τη σίγουρη αποχώρηση των Ναζί και προκειμένου να πάρει μέρος στη "λεία" τής απελευθέρωσης. Διαπραγματεύτηκε - άγνωστο με ποιες πολιτικές "υποθήκες" - με τους Εγγλέζους το "ξέπλυμα" των αμαρτιών του.
Από τον Μέρτεν - αργότερα - μάθαμε ότι στα χρόνια τής γερμανικής Κατοχής ήταν συνεργάτης των ΝΑΖΙ. Υπήρχαν φωτογραφίες του με τον Μέρτεν, οι οποίες "μαρτυρούσαν" τη μεταξύ τους συνεργασία. Στη συνέχεια τον "έφτυνε" ο Μέρτεν από τη Γερμανία και αυτός στην Αθήνα σήκωνε "ομπρέλα", για να μας δείξει ότι "βρέχει". Ο Μέρτεν τον εξευτέλιζε στη Γερμανία και αυτός έκανε "μηνύσεις" σε ελληνικά - και άρα αναρμόδια - δικαστήρια την εποχή που ήταν μάλιστα Πρωθυπουργός. Φωτογραφίες, που άγνωστο τι μας κόστισαν ως λαό, εξαφάνισαν οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες. Στην περίφημη λαϊκή ρήση των πρώτων μεταπολεμικών χρόνων: "Ένας πούστης, μια πουτάνα κι ένας Αμερικάνος κυβερνάνε την Ελλάδα"...και, για να παραφράσουμε τον Χατζηδάκη, ο Καραμανλής δεν ήταν ούτε Αμερικανός ούτε πουτάνα.
πηγη
http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2015/01/mia-oraia-petalouda.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.